Een ERP-systeem in een Supply Chain omgeving

In dit onderdeel nemen Supply Chain professionals & SAP specialisten Rick verhagen en Cees Louwen ons mee in hun ervaringen en werkzaamheden met SAP. In de onderstaande video wordt verder toegelicht wat het doel van een ERP systeem is. In de volgende editie gaan we hier nog verder op in met een motiongraphic.


''Als Supply Chain Professional kom je in aanraking met verschillende ERP-systemen. Het meest voorkomende ERP-systeem is SAP. Door de vele modules die SAP kent is goed te integreren in het gehele bedrijfsproces. Van inkooporder tot de levering aan de klant.''


''Vanuit onze opdrachten hebben we gewerkt op verschillende vlakken en niveaus van de Supply Chain. Denk hierbij aan het inrichten van statistische forecast analyses, planningsprocessen tussen verschillende warehouses opzetten, voorraad analyses en het huidige werkproces implementeren in SAP.''


''Door de structuur van SAP is het zeer geschikt voor de ondersteuning van het S&OP-proces. Doordat alle data binnen het bedrijf met elkaar gekoppeld is, spreek je ook dezelfde taal met elkaar. Voorraden zijn inzichtelijker, waardoor waste voorkomen kan worden en de forecast accuracy wordt verbeterd. Dit zorgt ervoor dat er snel en effectief overeenstemming kan worden gevonden, die in lijn is met de missie en visie van de onderneming.''

SAP specialist: Rick Verhagen (R)

Leeftijd: 31 jaar

Werkzaam bij NRG-Office sinds December 2009

Opdrachten:

- Mead Johnson – Productie Planner

- Philips Lighting – Demand/Supply Planner

- Stegeman – SAP-APO/ECC implementatie aftercare

- FrieslandCampina – Demand Manager/Planner en Supply Planner

- VergeerHolland – Demand Manager

- Arla Foods – Demand Planner


"SAP is voor mij de ideale oplossing voor het werken binnen de keten. Het biedt de totale oplossing voor Sales, Supply Planning, Finance en productie. Door de geintegreerde aanpak zijn cijfers overzichtelijk en kunnen beslissingen snel genomen worden."

SAP specialist: Cees Louwen (L)

Leeftijd: 26 jaar

Werkzaam bij NRG-Office sinds februari 2017

Opdrachten:

- Arla Foods – Demand Planner en Sales Planner

- Pluripharm – Supply Planner

Overige werkgevers:

- Marchon eyewear – Demand Planner


"Een goed ingericht ERP-systemen zorgt ervoor dat informatie consistent en overal inzichtelijk is, waardoor ik als (demand) planner sneller beslissingen kan nemen."

SAP in 2 minuten

In de onderstaande video wordt verder toegelicht wat het doel van een ERP systeem is, waarbij helder wordt weergegeven wat het belang van de connectie binnen de keten is.

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.