VERDIEPING


In 5 stappen naar een (nieuwe) baan

De zoektocht naar een (nieuwe) baan kan zomaar een paar maanden duren. Hoe begin je met jouw zoektocht? Welke stappen doorloop je onderweg naar die baan? En waar moet je overal aan denken? In 5 stappen hebben we het sollicitatieproces toegelicht. Per stap geven we een aantal tips.

In onze thema whitepapers gaan we dieper in op een van de vijf stappen. Zo bespreken we in de whitepaper over het opstellen van een krachtig CV gedetailleerd hoe je dit doet. Daarnaast bieden we je praktische tips en laten we recruiters aan het woord om te vertellen waar zij op letten. Voor nu een overzicht wat je kunt verwachten wanneer je start met solliciteren.

Stap 1. Oriënteren

Voordat je start aan je zoektocht naar een (nieuwe) baan, is het belangrijk dat je weet waar je naar op zoek bent. Maak voor jezelf inzichtelijk; waar ben ik goed goed in, waar krijg ik energie van en bij wat voor soort organisatie wil ik werken? Met de nodige zelfkennis kun je jouw zoektocht starten. Zo heb jij bijvoorbeeld ontdekt dat je van structuur en processen houdt en jij een ‘blauwe persoonlijkheid’ hebt. Een baan waarbij chaos aan de orde van de dag is en jij verschillende ballen in de lucht moet houden? Daar wordt jij dan niet gelukkig van. Een baan waar jij systemen mag implementeren of iets mag opzetten? Dat is jou op het lijf geschreven! Ga op zoek naar vacatures via LinkedIn en vacaturesites als Indeed en Nationale vacaturebank. Houd voor jezelf bij van welke vacatures jij enthousiast wordt; welke eigenschappen vragen ze? En wat mag je gaan doen? Als je dit goed weet, wordt het opstellen van jouw CV en motivatie (brief) gemakkelijker.

Stap 2. Maak een krachtig CV

Met een helder beeld voor ogen over wie jij bent en wat je kunt stel je je CV op. Een CV is een samenvatting van maximaal twee pagina’s over jouw studie- en werkervaring. Op basis van een snelle scan bepaald een recruiter of je op gesprek mag komen.

Met deze checklist zorg je ervoor dat jouw CV opvalt.

Een overzichtelijke en verzorgde opmaak De opmaak van jouw CV ondersteund de inhoud, maak deze dus niet te druk. Gebruik een vet, gekleurd of onderstreept lettertype om iets te arceren. Online vind je templates om jouw CV in op te maken, soms moet je hiervoor betalen. Gratis CV templates vind je ook in Google docs en Word 365.

Toon enkel relevante werkervaring Geef een beschrijving van jouw werkervaring. Wat waren jouw taken en verantwoordelijkheden en welke resultaten heb je behaald. Deze informatie kun je aanpassen wat er wordt er gevraagd in de vacature. Vragen ze bijvoorbeeld om kennis van ERP systemen en heb jij daarmee gewerkt? Geef dit aan in de beschrijving. Gebruik gangbare functietitels Ben jij Chief Happiness officer of Manager Klantgeluk? Dan heb jij een functietitel te pakken die extra uitleg behoeft. Een CV wordt in gemiddeld 6 seconden gescand. Daarin wil je direct duidelijk maken welke functie(s) jij hebt vervuld. Houdt het dus bij gangbare functietitel, bijvoorbeeld medewerker Customer Service. Voeg een persoonlijke beschrijving toe Welke kenmerken beschrijven jou en wat is jouw toegevoegde waarde voor je potentiële nieuwe werkgever. Neem een korte beschrijving (2 à 3 regels) over wie jij bent, wat je kunt en wat je wil op in jouw CV. Zorg voor een zakelijke foto Een foto van goede resolutie waar jij op staat. Dus geen groepsfoto waar jij jezelf hebt uitgeknipt of een foto van jou uit 2016 slurpend aan cocktail in Salou.

Stap 3. Het kennismakingsgesprek

Goed nieuws: jouw CV is opgevallen en de organisatie komt graag met jou in contact. Dit is het kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek ga je kijken of er een klik bestaat tussen jou en de mensen aan de andere kant van de tafel. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je een aantal vragen en relevante voorbeelden voorbereid. Denk daarnaast na over waar jij goed in bent en wat je wilt ontwikkelen, dat willen ze ongetwijfeld van je weten. Tot slot; doe een kort onderzoekje. Zoek de mensen op via LinkedIn met wie je het gesprek hebt, bekijk de website en social media van de organisatie en check de dresscode.

Stap 4. Het tweede gesprek

Na een positief kennismakingsgesprek (van beide kanten) word je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Dit gesprek is anders van aard. Het bevat soms een rollenspel, rondleiding of een test. Ook op deze gesprekken kun je je voorbereiden, zo kun je online verschillenden oefentests vinden of bedenken hoe jij spannende situaties in de ideale situatie aanpakt. Vaak gaan de tweede gesprekken over inhoudelijke onderwerpen. Daarnaast is het goed moment om de arbeidsvoorwaarden te bespreken. Bedenk dus voordat je het gesprek aangaat na over welk salaris jij wilt verdienen en welke voorwaarden jij stelt aan het contract.

Stap 5. Aangenomen

Het verlossende telefoontje is daar, er is een match tussen jou en organisatie waar je hebt gesolliciteerd. Met andere woorden: jij bent aangenomen! Hang de vlag uit, pop de champagne en vergeet niet een dansje te doen achter je laptop. Jouw harde werken is beloond en dit mag gevierd worden.

Tip

Maak een persoonlijkheidstest. Deze vind je veelal online en geven je inzicht in, je raadt het al, jouw persoonlijkheid. Een persoonlijke favoriet is 16 personalities. De uitkomst van de test laat je zien wat jouw kwaliteiten zijn, in wat voor omgeving jij floreert, banen die bij jou passen, maar ook wat minder goed bij jou past.

Tip

De oriëntatiefase gaat vaak niet over één nacht ijs. Het kost tijd om te weten waar je naar op zoek bent. Merk je dat je hier weinig tijd voor hebt? Of niet vooruit komt? Neem contact op met een werving en selectie bureau. Zoek naar een partij die zich focust op de branche waar jij in wilt werken. Zij komen over de vloer bij tal van bedrijven en spreken veel kandidaten. Daardoor weten ze (vaak) goed wat er speelt en wat de mogelijkheden zijn binnen jouw vakgebied.

Tip

Vergeet je LinkedIn profiel niet up te daten. Zo heb je altijd een online versie van jouw CV én kun je recruiters laten weten dat je beschikbaar bent voor nieuwe (baan)kansen. Zo zoek je niet alleen, maar wordt je ook gevonden! LinkedIn legt je hier uit, hoe je dat doet.

Tip

Vergeet niet; het kennismakingsgesprek is voor beide partijen een kennismaking. Focus je niet alleen op het verkopen van jezelf aan de organisatie, maar neem ook tijd om te kijken of jij hier wilt werken.