INTRODUCTIE


Oriënteren doe je zo; 7 tips & tricks

Voordat je start aan je zoektocht naar een (nieuwe) baan, is het belangrijk dat je weet waar je naar op zoek bent. Met de nodige zelfkennis zal jouw zoektocht een stuk soepeler verlopen. In 7 concrete acties geven we je tips hoe je jezelf oriënteert op een nieuwe baan.

1. Maak een top 10 van inspirerende bedrijven

Welke organisaties, merken of dienstverleners wekken jouw interesse? En waarom? Werk voor jezelf een lijst uit waarop je niet alleen de organisaties benoemt, maar ook wat jou aantrekt in deze organisaties. Denk aan onderdelen als bedrijfscultuur, kernwaarden of doorgroeimogelijkheden. Als de lijst volledig is, heb je een overzicht van deze bedrijven en hun, voor jou, inspirerende factoren. Zo maak je voor jezelf inzichtelijk wat jij belangrijk vindt en kun je gericht zoeken naar vacatures die hierop aansluiten.

2. Doe een persoonlijkheids- of kwaliteitentest

Maak een persoonlijkheidstest. Deze vind je veelal online en geven je inzicht in, je raadt het al, jouw persoonlijkheid. Een persoonlijke favoriet is 16 personalities. De uitkomst van de test laat je zien wat jouw kwaliteiten zijn, in wat voor omgeving jij floreert, banen die bij jou passen, maar ook wat minder goed bij jou past. Met de nodige zelfkennis kun je jouw zoektocht starten. Zo heb jij bijvoorbeeld ontdekt dat je van structuur en processen houdt en jij een ‘blauwe persoonlijkheid’ hebt. Een baan waarbij chaos aan de orde van de dag is en jij verschillende ballen in de lucht moet houden? Daar wordt jij dan niet gelukkig van. Een baan waar jij systemen mag implementeren of iets mag opzetten? Dat is jou op het lijf geschreven!

3. Update jouw LinkedIn profiel

Zorg ervoor dat jouw LinkedIn profiel volledig en up-to-date is. Zo heb je altijd een representatieve online versie van jouw CV én kunnen recruiters je gemakkelijk vinden. Daarnaast kun je vaak solliciteren via LinkedIn. Dit doe je dan door een link van profiel achter te laten of via een speciale ‘solliciteer met LinkedIn’ button.

Checklist: Is jouw LinkedIn profiel up-to-date?

4. Stel je omgeving op de hoogte van jouw banenjacht

Laat je omgeving weten dat je op zoek bent naar een (nieuwe) baan. Plaats een bericht op LinkedIn en laat hierin weten wat je zoekt en wat jij meeneemt naar jouw werkplek. Oftewel wat maakt jouw uniek. Hierin is het goed om niet alleen taken en verantwoordelijkheden te noemen, maar ook jouw social skills naar voren te laten komen.

5. Ga in gesprek met recruiters en bedrijven

Heb jij een interessante vacature gezien? Of is de functie die jou aanspreekt nét offline gehaald? Pak je telefoon en bel de werkgever of recruiter. Bedenk een paar vragen over de functie en waar naar wat voor een persoon zij naar op zoek zijn. Vraag ook naar de bedrijfscultuur, zie jij jezelf hier al rondlopen? Met alle opgedane kennis en enthousiasme, kun je jouw CV net iets beter aanpassen op de vacature.

6. Schakel de hulplijnen in

De oriëntatiefase gaat vaak niet over één nacht ijs. Het kost tijd om te weten waar je naar op zoek bent. Merk je dat je hier weinig tijd voor hebt? Of niet vooruit komt? Neem contact op met een werving & selectie bureau. Zoek naar een partij die zich focust op de branche waar jij in wilt werken. Zij komen over de vloer bij tal van bedrijven en spreken veel kandidaten. Daardoor weten ze (vaak) goed wat er speelt en wat de mogelijkheden zijn voor jou binnen jouw vakgebied.