DE HULPLIJNEN


Schakel de hulplijnen in bij het zoeken naar een (nieuwe) baan

Op de arbeidsmarkt zijn ontelbare mogelijkheden voor het zoeken naar een nieuwe baan. Zo vind je gemakkelijk vacatures via LinkedIn en vacaturesites als Indeed en Nationale vacaturebank. Eenmaal actief op deze sites betekent het niet direct dat je ook iets vind je wat je leuk vind. Het zoeken van een baan kost veel tijd, daarom is het verstandig om hulplijnen in te schakelen. We zetten er drie voor je op een rij, die je (kosteloos) kan inschakelen.

Schrijf je in voor vacaturealerts

Vacaturesites bieden vaak de mogelijkheid om je in te schrijven voor een vacature alert. Hier laat je je naam, e-mail en eventuele voorkeuren achter. Wanneer er een vacature online komt die past bij jouw interesses, ontvang je een automatische mail. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe vacatures en ben je nooit meer te laat om te solliciteren.

Ga op zoek naar websites waar vacatures worden gebundeld binnen een bepaalde branche of sector. Denk aan websites van bijvoorbeeld vacatures in de voedselindustrie of vacatures voor managers in de techniek.

Benader je netwerk

Het klinkt cliché, maar 80% van alle banen worden gevonden ‘via via’. Het is dus gunstig om je netwerk, vrienden en familie te vragen om hun ogen open te houden. Je kunt dit versnellen door een korte oproep aan je netwerk op LinkedIn te plaatsen. Benoem hierin waar jij naar op zoek bent en wat jij toevoegt aan een team en of organisatie.

Update je LinkedIn profiel

Zorg er wel voor dat jouw profiel up-to-date is als je een oproep plaatst. Denk aan een overzicht en beschrijvingen van jouw werkervaring, bijgewerkte vaardigheden en een goede samenvatting over jezelf. Bekijk onze checklist voor een geüpdatet LinkedIn profiel, en hoe je dat doet.

Onder de radar van jouw huidige werkgever blijven Ben je nog aan het werk en wil je dit niet aan je baas laten weten? Laat vrienden en familie weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Geef in je LinkedIn profiel aan dat je open staat voor een nieuwe uitdaging. LinkedIn werkt hierin discreet, collega’s op jouw huidige werk zien niet dat je open staat voor een nieuwe uitdaging. Op de pagina van LinkedIn leggen ze je uit, hoe je dit aanpast.

Schakel een Werving & Selectie bureau in

Een werving en selectiebureau houdt zich bezig met het aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor verschillende opdrachtgevers. Doordat het bureau zoekt naar kandidaten voor verschillende vacatures bij diverse organisaties werven zij veel kennis van de markt.

Recruiters komen over de vloer bij opdrachtgevers om een vacature ‘op te halen’. Ze schetsen dan een beeld van de functie, bedrijfscultuur en helpen hun opdrachtgever bij het opstellen van een profiel van een geschikte kandidaat. Daardoor weet de recruiter goed waar een organisatie naar op zoek is.

Door alle kennis die de recruiter opdoet, kan hij of zij jou goed vertellen wat de mogelijkheden zijn binnen jouw werkveld. En op basis van jouw profiel, wensen en ervaring kan een recruiter advies geven over voor jouw interessante functies.